Om Det Grå Guld

For efterhånden rigtig mange år siden, deltog nogle fra det sydlige Thy, i aftenskole undervisning i harmonikaspil.

Da aftenskolen indstillede undervisningen, havde nogle fortsat lyst til at mødes til samspil, og uden at vide det, blev det begyndelsen til Det Grå Guld.

Det rygtedes, at nogle ”havde gang i noget samspil”, så flere – der havde en harmonika stående kom til, og nød godt af det sociale samvær og spillet.

Efterhånden var vi blevet så mange, at det skulle sættes lidt i system, og man mødtes nu med jævne mellemrum på den lokale skole, hvor det sociale samvær nok blev vægtet højere end det musikalske, men gruppen fik dog de første arrangementer på de lokale plejehjem.

Men harmonikaerne alene var efterhånden ikke nok, og snart kom der både bas og trommer med, herefter lidt sang og sidst en på guitar, og det er nu besætningen i Det Grå Guld.

Med flere arrangementer i kalenderen, og en større efterspørgsel, måtte gruppen have et navn.

Man så på hinanden.

Alder og hårfarve taget i betragtning, ja så måtte DET GRÅ GULD være sagen, og orkestret var hermed navngivet.

Gruppens formål er uændret, vi ønsker først og fremmest, at have det socialt og musikalsk sjovt sammen, men glæder også gerne andre ved forskellige arrangementer, især for det modne, syngende – og danseglade publikum.

Spillestederne er også udvidet og dækker nu plejehjem, forsamlingshuse, spillesteder, friluftsscener – kirker over til de store idrætshaller.

Det Grå Guld har indtil nu udgivet 5 cd’ere, “Nede ved Fjorden”, “På Toppen” og “Lev Livet”, ”Gode Minder” samt ”Lykkestjernen” som er den nyeste.

”Lykkestjernen” er indspillet i egne lokaler, og produceret af gruppens trommeslager Ib Kærgaard.

Den indeholder bl. a. tre spritnye numre skrevet af Niels Jørgen Jepsen, medlem af Det Grå Guld.

Vi har modtaget klager fra enkelte købere, fordi gulvtæppet bliver slidt op, når man ta’r en ”stille vals” med lillemor – men det afholder os nu ikke fra at spille noget dansevenligt musik.

Vi holder vores egen harmonikatræf  Thy harmonikatræf – www.thyharmonikatraef.dk